doypack

Przyszłościowe torebki doypack

Torebki doypack to opakowania giętkie, zyskujące coraz większą popularność. Mogą powstawać z papieru, folii lub laminatów. To nowoczesne rozwiązanie technologiczne pozwala przedstawić produkt w atrakcyjny sposób na sklepowej półce. Dno jest bowiem stabilne i pozwala zmieścić wewnątrz więcej produktu. Opakowania są lekkie, a jednak wytrzymałe. Producent worków foliowych, wykonując torebki z laminatu dobiera potrzebne zgrzewane warstwy do dedykowanych potrzeb opakowania. Dzięki temu transport jest bezpieczny, nadruk jest chroniony. Worki wykorzystuje się głównie do chemii gospodarczej, produktów spożywczych, nawozów sztucznych, karm dla zwierząt.

Doypack pod różną postacią

Pakowanie produktów ma ogromne znaczenie dla producenta. Powinien estetyką i funkcjonalnością opakowania zdobywać nowych oraz podtrzymywać obecnych klientów. Asortyment ma szeroki wachlarz, stąd też opakowania doypack mają różne wielkości, kształty i różne modyfikacje. Eurozawieszka do powieszenia produktu sprawi, że będzie on bardziej widoczny dla potencjalnego  kupującego. Okienko przedstawi, jak wygląda towar w środku. Zastosowany wentyl pozwoli odprowadzić dwutlenek węgla, np. świeżo pakowanej kawy. Opakowanie z korkiem pozwoli na wielokrotne otwieranie i jest to praktyczne rozwiązanie np. do mydła w płynie. Asortyment wewnątrz nie wysycha, nie rozlewa się. To bardziej ekonomiczne rozwiązanie niż butelka lub plastikowe opakowanie. Dostępne są też wersje eko, które wyglądają jak papier makulaturowy. Występują także różne zamknięcia, jak zamknięcie strunowe lub zrywana taśma z nadrukiem.

Bogata oferta producentów opakowań

W obecnych czasach każdy producent opakowań foliowych wychodzi naprzeciw klientowi. Ciągła inwestycja w zakup nowych maszyn, poprawia jakość wytwarzanych wyrobów. Przykładem mogą być woreczki do gotowania żywności metodą sous vide, która zachowuje naturalny smak produktu. Zamkniętą żywność (mięso, ryby, warzywa) umieszcza się w kąpieli wodnej lub parowej. Torebki muszą być odporne na wysokie temperatury, wytrzymałe i nadające się do kontaktu z żywnością. Gotowanie jedzenia zachodzi we własnym soku, nie czuć zapachów na zewnątrz, kolor potrawy jest zachowany.

Tagi: , , , , , ,