Worki do sterylizacji

Nasze worki do sterylizacji pozwalają na wykonanie wstępnej obróbki termicznej mięsa, warzyw czy grzybów, jednocześnie skracając dalszy proces produkcji. Są również alternatywą dla słoików czy puszek aluminiowych, zapewniając tym samym skuteczną ochronę przed dostępem tlenu bez stosowania konserwantów.

Proces sterylizacji odbywa się w temperaturze powyżej 100°C (max. do 130 °C). Pozwala on na skrócenie czasu potrzebnego do uzyskania gotowego wyrobu. Skutecznie blokuje namnażanie się bakterii, dzięki czemu dany produkt zachowuje oryginalnie właściwości odżywcze, smak i aromat.

Właściwości opakowania:

  • ochrona przed wirusami;
  • wydłużenie trwałości produktu spożywczego;
  • doskonała prezencja dzięki krystalicznej transparentności;
  • wysoka odporność na uszkodzenia;
  • ochrona i zachowanie walorów smakowych produktu;
  • oszczędność miejsca.

Opcje:

  • worek bezbarwny lub barwiony w masie.

Rekomendowane zastosowanie:

  • przemysł spożywczy: mięso, warzywa, nabiał;
  • branża HoReCa;
  • branża convenience food.