worki do pasteryzacji

Worki do pasteryzacji

Worki do pasteryzacji to opakowania barierowe zapewniające przedłużenie trwałości produktu spożywczego przy zachowaniu jego wszystkich wartości odżywczych. Dzięki workom do pasteryzacji możemy bezpiecznie przechowywać żywność gotową do spożycia, jednocześnie skracając do minimum etap jej dalszej obróbki. Proces pasteryzacji odbywa się w temperaturze do 100°C (najczęściej od 65 °C do 85 °C). Worki znajdą swoje zastosowanie w branżach, w których żywność jest magazynowana, jednocześnie zachowując jej wszystkie właściwości odżywcze, smak i aromat.

Właściwości opakowania:

  • doskonała prezencja produktu dzięki krystalicznej transparentności;
  • wysoka odporność na uszkodzenia;
  • bezpieczny transport produktu;
  • ochrona i zachowanie walorów smakowych produktu spożywczego.

Opcje:

  • worek bezbarwny lub barwiony w masie.

Rekomendowane zastosowanie:

  • branża spożywcza: owoce, warzywa, mięso z kością, ryby, kiszonki;
  • branża HoReCa i convenience food.